Consulting Group 2021

consulting group logo

A BME Management Szakkollégium 2015 tavaszán indította el először a Consulting Groupot azzal a céllal, hogy tanácsadással segítse más szervezetek fejlődését, valamint a szervezet tagjai betekintést nyerjenek a tanácsadás folyamataiba, és a későbbiekben komoly szakmai tudás halmozódjon fel a szakkollégiumban.

A Consulting Group elsődleges feladata, hogy segítséget nyújtson más szervezetek számára. Ezáltal működésüket, kihívásaikat és problémáikat egy külső szakértői csapat szemén keresztül vizsgálhatják újra. A lényeges problémák illetve a gyökérokok megfogalmazása után, partnereink igényeit szem előtt tartva haladunk a megoldás felé, melyet folyamatos tárgyalások, workshopok követnek.

Első ügyfelünk az ELTE Kortárs Segítő Csoport volt. Az együttműködés eredménye nem csupán a szervezetünk fejlesztése, hanem a szakkollégiumunkban egy hagyomány kezdete, a tanácsadó csapatunk első fontos mérföldköve. Ezt követően együttműködtünk a MKT BME csapatával, valamint a Deák Tibor Szakkollégiummal, ahol két teljesen eltérő területen, de egyaránt a legmagasabb szakmai szintet célul kitűzve szervezet elvárásainak feleltünk meg.

 

Miért éri meg az együttműködés?
Egy szervezet működtetése nagy feladat és olykor nehézségekkel is jár, hiszen nem csak egy statikus, hanem egy „élő, organikus” közegről van szó, amelyben folyamatos a változás. Tanácsadói csapatunk abban tud segítséget nyújtani más szervezetek számára, hogy működésüket, kihívásaikat és problémáikat egy külső szakértői csapata szemén keresztül vizsgálhatják újra. A probléma megfogalmazása, a helyes gyökérokok feltárása már önmagában nagy előre lepésnek számít. Ezt követően pedig partnereinkre szabva haladunk a megoldás felé, folyamatos tárgyalásokon, workshopokon keresztül.

Eddigi együttműködéseink során szervezeti átalakításoktól, motivációs kérdésekig igen sok mindent érintettünk. A fő hozzájárulásunk egy szakkollégium működéséhez mégis az a menedzsment szemlélet, mely kulcsfontosságú tényezője egy sikeres szervezetnek.

Ajánlásaink

“A Consulting Group csapata az együttműködés során rendkívüli lelkesedéssel foglalkozott a projekttel. Találkozóinkra mindig felkészülten érkeztek, egyértelmű volt, hogy komoly energiát fordítanak arra, hogy minél alaposabban átlássák szervezetünk működését és megoldást találjanak a felmerülő problémákra. Elolvasták szabályzatainkat, választmányunk tagjainak tapasztalatait hosszú órákon keresztül figyelmesen hallgatták, sőt a felmerülő problémák szélesebb körű megismerésének érdekében tagságunk nagyobb részére kiterjedő interjúsorozatot is lebonyolítottak.

 

 A több hónapos projekt végén eszközöket kaptunk, melyek segítségével a legégetőbbnek ítélt problémákon képesek leszünk változtatni és reményeink szerint olyan tartós eredményeket érhetünk majd el, melyek szakkollégiumunk működését hosszú távon is hatékonyabbá fogják tenni. Ezen túlmenően, a projekt zárásaként egy menedzsment skilleket átadó workshopon is részt vehettünk, melynek keretében felbecsülhetetlenül hasznos tudást kaptunk az MSZK hatályos és már végzett tagjaitól. Az itt hallottakat minden bizonnyal fogjuk tudni kamatoztatni a Bibó érdekében a későbbiek során.”

Bibó István Szakkollégium

„Azzal kerestük meg az MSZK-t, hogy mintegy külső szemlélőként, tanácsadóként adjon nekünk néhány tanácsot arra vonatkozólag, hogy hogyan tudnánk a tagjaink motivációját javíta- ni. Erre egy olyan javaslatot kaptunk, amely szerintük segíthet a szervezeten (mentorrendszer, próbaidőszak, életpálya modell). De a módszerek saját szervezetre húzása, formálása közös feladat volt

Nagyon elégedettek vagyunk a Consulting Group munkájával, mert minden alkalomra nagy odafigyeléssel készültek, felsorakoztatva minden olyan professzionális tanácsadói eszközt, amellyel megoldást nyújthatnak a problémánkra. Külön értékeltük, hogy a módszerek bevezetése és élesben működése után is szakítottak arra időt és energiát, hogy leülje- nek velünk, s egyfajta visszacsatolásként, utógondozásként egyengessék utunkat.”

MKT BME

A BME Management Szakkollégium csapata a Consulting Project 6 hónapja alatt időt és energiát nem sajnálva segített nekünk abban, hogy szervezetünk felépítése még jobb lehessen. A találkozókra mindig felkészülten és pontosan érkeztek, a megoldási javaslatuk kidolgozásánál pedig számításba vették szervezetünk egyéniségét, odafigyeltek kéréseinkre. Nagyon jó érzés volt velük együtt gondolkod- ni, minden szervezet számára csak ajánlani tudjuk őket!”

Deák Tibor Szakkollégium