ESET 2020

Szívesen kipróbálnád magad tanácsadói szerepben, egy valós üzleti probléma megoldásával?

Gyere el ingyenes felkészítő képzésünkre és fejlődj, majd mérettesd meg magad versenyünkön!

A BME Management Szakkollégium idén már kilencedik alkalommal rendezi meg esettanulmányi versenyét, az ESET’20-at, mely lehetőséget kínál Neked és csapattársaidnak, hogy megmérettessétek magatokat és értékes tapasztalatokat szerezzetek. 3-4 fős csapatokban kell a legjobb megoldást kidolgoznotok, miközben élményekkel is gazdagodhattok a szakmai fejlődés lehetősége mellett. De ha egyedül csatlakozol, akkor se csüggedj! Szervezőink mindent megtesznek azért, hogy Te is egy csapat tagja lehess!

A versenyzők, egy tanácsadó szerepét veszik fel és közösen dolgozzák ki megoldási javaslatukat egy valós vállalati problémára. Megoldásaikat a nap végén egy prezentációban ismertetik a zsűrivel, amelyben az esettanulmányt biztosító vállalat képviselői is helyet kapnak. A megoldásokról a vállalat képviselői és elismert szakemberek adnak visszajelzést.

Kezdőknek és tapasztaltabbaknak egyaránt!

Az idei évben is várjuk mind azok jelentkezését, akik még csak most fedeznék fel az esettanulmányok világát, mindazokat, akik már némi tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren.

2020-ban is 1 képzés, illetve 1 verseny – kezdőknek és tapasztaltabbaknak egyaránt!

Az elsősorban kezdők számára szervezett ESET START képzésen és az ehhez kapcsolódó ESET START versenyen, azokra az első- és másodéves egyetemistákra számítunk, akiket érdekel az üzleti problémamegoldás esettanulmány-központú módszertana, de még nincs (túl sok) tapasztalatuk ebben a témában.

 

ESET START – ONLINE

A kezdőknek szóló ESET START versenyünkre (november 15-18 és 20-22.) alapképzésre (BA, BSc) járó felsőoktatási hallgatók jelentkezését várjuk, akik eddig még nem foglalkoztak esettanulmány-megoldással, illetve még nem rendelkeznek (túl sok) verseny tapasztalattal.

A START VERSENY MENETE

Az ESET START versenyre 3-4 fős csapatok jelentkezését várjuk. Minden csapat tagnak külön kell regisztrálnia, jelöljétek ki egyikőtöket csapatkapitánynak, és a megfelelő cellába írjátok be az ő nevét. Minden további kommunikáció a verseny szervezői és a csapatok között a csapatkapitányon keresztül történik.

Az elődöntő november 20-21-én kerül megrendezésre, ahol a szakkollégium partnere által rendelkezésre bocsátott valós üzleti esetre kell megoldást kidolgozni. A zsűri értékelése alapján a legjobb 8 csapat jut tovább a másnapi döntőbe.

 

A verseny 3 fordulóból áll, ebből mindegyik online kerül megrendezésre.

Az első fordulót november 15-18. között zajlik, ahol a jelentkező csapatoknak három napjuk van egy általunk elküldött rövidebb feladatot kidolgozni, majd elküldeni nekünk. Ezt alapján a legjobb 12 csapat jut tovább az elődöntőbe.

Az elődöntőt november 20-21. között tartjuk. A csapatoknak 24 órájuk van a szakkollégium partnere által rendelkezésre bocsátott valós üzleti eset megoldására és beküldésére. Ezt követően a legjobb 8 csapat jut tovább az döntőbe.

A döntős csapatok november 22-én mérhetik össze tudásukat. A szakmai zsűri előtt prezentálhatják az üzleti problémára született megoldásukat, értékes nyereményekért.

A jelentkezéshez az összes csapattag regisztrációjára szükség van november 13-ig!

START Jelentkezés: itt

  • A versenyen való részvételnek nem feltétele a képzésen való részvétel, de erősen ajánlott.
  • Versenyünkre 3-4 fős csapatok jelentkezését várjuk, de az sem gond, ha egyénileg jelentkezel, mert szervezőink mindent megtesznek, hogy Te is egy csapat tagja lehess! 
  • A jelentkezési határidő november 13.

A START KÉPZÉS – ONLINE

Az ESET START képzésünk (november 14-15.) alatt az esettanulmányok fogalmát és megoldásának alapjait fedezhetik fel a résztvevők. A tapasztalt esetmegoldókból álló előadók célja egy kidolgozott módszertan elméleti alapjainak bemutatása, amelyet egy rövid esetmegoldáson keresztül a résztvevők mutatnak be az érdeklődőknek, így kievezhetnek mélyebb vizekre is.

A képzés két napon át történik, az első napon (november 14. szombat) lesz lehetőségetek részt venni a képzésen, majd a nap végén kaptok egy rövidebb esettanulmányt, mely megoldására 4 órátok lesz. Ezt követően este elkülditek nekünk megoldásaitokat, másnap pedig visszajelzést kaptok róla.

A módszertan részeként foglalkozni fogunk prezentációs technikával is, kifejezetten az esettanulmányok megoldására fókuszálva, mivel egy esetversenyen a megoldás megfelelő előadásán áll minden.

  • A képzésen a résztvevők száma korlátozott, 50 ember jelentkezhet, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött.
  • Képzésünkre egyénileg várjuk a jelentkezést.
  • A versenyen való részvételnek nem feltétele a képzésen való részvétel.
  • A jelentkezési határidő a képzésre november 13.

KÉPZÉS Jelentkezés: itt

TÁMOGATÓINK