ESET 2019

Szereted a kihívásokat? Szeretnél fejlődni?

Kipróbálnád magad egy vállalat tanácsadóinak szerepében,

valós üzleti problémák megoldásában?

A BME Management Szakkollégium idén már nyolcadik alkalommal rendezi meg esettanulmányi versenyét, az ESET’19-et, mely lehetőséget kínál Neked és csapattársaidnak, hogy megmérettessétek magatokat és értékes tapasztalatokat szerezzetek. 3-4 fős csapatokban kell a legjobb megoldást kidolgoznotok, miközben élményekkel is gazdagodhattok a szakmai fejlődési lehetőség mellett.

A versenyzők, egy tanácsadó szerepét veszik fel és közösen dolgozzák ki megoldási javaslatukat egy valós vállalati problémára. Megoldásaikat a nap végén egy prezentációban ismertetik a zsűrivel, amelyben az esettanulmányt biztosító vállalat képviselői is helyet kapnak. A megoldásokról a vállalat képviselői és elismert szakemberek adnak visszajelzést.

Kezdőknek és tapasztaltabbaknak egyaránt!

Az idei évben is várjuk mind azok jelentkezését, akik még csak most fedeznék fel az esettanulmányok világát, mindazokat, akik már tapasztalt kalandorok ezen a téren.

2019-ben is 1 képzés, illetve 2 verseny – kezdőknek és kalandoroknak egyaránt!

Az elsősorban kezdők számára szervezett ESET START képzésen és az ehhez kapcsolódó ESET START versenyen, azokra az első- és másodéves egyetemistákra számítunk, akiket érdekel az üzleti problémamegoldás esettanulmány-központú módszertana, de még nincs (túl sok) tapasztalatuk ebben a témában.

A haladók számára szervezett ESET PRO pedig egy kiváló megmérettetési lehetőség azoknak a gyakorlott esettanulmány megoldóknak, akik igazi kihívásra vágynak. Olyan gyakorlott esettanulmány megoldókat, akik már több versenyen is részt vettek, illetve esettanulmányok megoldása közben már megszerezték az ESET PRO-hoz szükséges tudást és tapasztalatot.

ESET START

A kezdőknek szóló ESET START versenyünkre (november 16-17.) alapképzésre (BA, BSc) járó felsőoktatási hallgatók jelentkezését várjuk, akik eddig még nem foglalkoztak esettanulmány-megoldással, illetve még nem rendelkeznek verseny tapasztalattal.

ESET PRO

Egy kihívás a profi esetmegoldóknak! Az ESET PRO verseny (november 23.) olyan haladó esetmegoldóknak szól, akik már több szakmai tudás birtokában vannak. Haladó versenyünk azok számára is kihívást és fejlődést jelent, akik már számos esettanulmányi megmérettetésen részt vettek!

A START VERSENY MENETE

Az ESET START versenyre 3-4 fős csapatok jelentkezését várjuk. Minden csapat tagnak külön kell regisztrálnia, jelöljétek ki egyikőtöket csapatkapitánynak, és a megfelelő cellába írjátok be az ő nevét. Minden további kommunikáció a verseny szervezői és a csapatok között a csapatkapitányon keresztül történik.

Az elődöntő november 16-án kerül megrendezésre, ahol a szakkollégium partnere által rendelkezésre bocsátott valós üzleti esetre kell megoldást kidolgozni. A zsűri értékelése alapján a legjobb 8 csapat jut tovább a másnapi döntőbe.

A verseny 3 fordulóból áll.

Az első forduló online zajlik november 9-12. között, ahol a csapatoknak három napjuk van egy rövid esettanulmány megoldására és beküldésére. Ezt követően a legjobb 12 csapat jut tovább az elődöntőbe.

Az elődöntő november 16-án kerül megrendezésre, ahol a szakkollégium partnere által rendelkezésre bocsátott valós üzleti esetre kell megoldást kidolgozni. A zsűri értékelése alapján a legjobb 8 csapat jut tovább a másnapi döntőbe.

November 17-én a döntőben a legjobb 8 csapat prezentálhatja a megoldásait egy üzleti problémára a szakmai zsűri előtt értékes nyereményekért. A versenyt egy kötetlen networking esemény zárja, ahol a résztvevők megismerkedhetnek egymással és szakmai partnereinkkel.

A jelentkezéshez az összes csapattag regisztrációjára szükség van október 31-ig!

START Jelentkezés

  • A versenyen való részvételnek nem feltétele a képzésen való részvétel, de erősen ajánlott.
  • Versenyünkre 3-4 fős csapatok jelentkezését várjuk.
  • A jelentkezési határidő október 31.

A START KÉPZÉS

Az 5 órát felölelő ESET START képzésünk (november 9.) alatt az esettanulmányok fogalmát és megoldásának alapjait fedezhetik fel a résztvevők. A tapasztalt esetmegoldókból álló előadók célja egy kidolgozott módszertan elméleti alapjainak bemutatása, amelyet egy rövid esetmegoldáson keresztül a résztvevők mutatnak be az érdeklődőknek, így kievezhetnek mélyebb vizekre is.

A módszertan részeként foglalkozni fogunk prezentációs technikával is, kifejezetten az esettanulmányok megoldására fókuszálva, mivel egy esetversenyen a megoldás megfelelő előadásán áll minden.

  • A képzésen a résztvevők száma korlátozott, 50 ember jelentkezhet, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött.
  • Képzésünkre egyénileg várjuk a jelentkezést.
  • A versenyen való részvételnek nem feltétele a képzésen való részvétel.
  • A jelentkezési határidő a képzésre november 3.

KÉPZÉS Jelentkezés

A PRO VERSENY MENETE

Az ESET PRO versenyre 3-4 fős csapatok jelentkezését várjuk. Minden csapattagnak külön kell regisztrálnia. Jelöljétek ki egyikőtöket csapatkapitánynak, és a megfelelő cellába írjátok be az ő nevét. Minden további kommunikáció a verseny szervezői és a csapatok között a csapatkapitányon keresztül történik.

Az első forduló online zajlik november 9-12. között, ahol a csapatoknak három napjuk van a megoldások kidolgozására és beküldésére.

Az online szűrést követően a legjobb 8 csapat e-mailben kapja meg a partnerünk által biztosított valós üzleti esettanulmányt, majd a kézhezvételtől számított 100 óra áll rendelkezésükre a javaslatok megfogalmazására és prezentációk beküldésére.

A beküldést követő napon, november 23-án személyesen egy szakmai zsűri előtt kell prezentálniuk. Erre 20 perc áll a csapatok rendelkezésére, mely után a zsűri 10 percben kérdéseket tesz fel, melyekre a csapatoknak a legjobb tudásuk szerint kell válaszolniuk. A zsűri ezek után pontozás alapján döntést hoz az eredményekről. A versenyt egy kötetlen networking esemény zárja, ahol a résztvevők megismerkedhetnek egymással és szakmai partnereinkkel.

A jelentkezéshez az összes csapattag regisztrációjára szükség van november 3-ig!

PRO Jelentkezés

TÁMOGATÓINK: