Szakmarathon 2018

.

HATÁR A CSILLAGOS ÉG!

Mi motiválta az embert a Holdra szállásra? A kíváncsiság, hogy elérjen valami újat, amit előtte még senki. A magasba törni, gyorsabban mint mások. Remekül példázza ez az egyetemisták mentalitását is. Az oktatás azonban nem tud felkészíteni minket teljes körűen arra, ami vár ránk a diploma megszerzése után. Minél inkább ismered magad, látod a céljaid, annál jobban közeledsz majd az áhított jövő felé, egy olyan úton, ami tapasztalattal és értékes pillanatokkal van kikövezve.
A Szakmarathon rendezvény sorozatot ismeretbővítés és használható tudásátadás céljából hoztuk létre számotokra, egy kis networkinggel fűszerezve az előadók és hallgató társaitok körében. Idén jubileumi 10. alkalommal kerül megrendezésre és öt releváns előadást hozunk Nektek. További információkért csekkold a programtervezetet!:)

2018. április 25-26. 16:00-19:30 Vésd bele a naptáradba!

2018. április 25-26. 16:00-19:30 Vésd bele a naptáradba!

MILYEN LESZEK A SZAKMARATHON UTÁN?

✔Naprakész!
Te tudod milyen is lesz a jövő? Milyen hatással lesz az újszerű technológia a mindennapjainkra? Képzeld magad az önvezető autók idejébe. Szerinted távol áll a megvalósulás és elterjedés pillanata? Vagy itt van már a küszöbön? Szerezz releváns információkat a témában!

✔Jövőorientált!
Tudod mi növeli a diplomád értékét? A külföldi mesterszakok ma már nem távoli vágyálmok, számtalan ösztöndíjhoz hozzá lehet jutni itthoni támogatáson keresztül is. Ne habozz kérdéseket feltenni, és kutatni a válaszokat! Ki tudja; lehet életed nagy kalandja vár rád!

✔Céltudatos!
Tisztában vagy vele mennyit érsz? Az egyetem alatt is már sokan vállalunk munkát, ahol akarva akaratlanul eljön a kérdés: “Mennyi a bérigényem?”. Ha nem akarsz kínosan hebegni-habogni, érdemes már előre végig gondolnod, mit ér a birtokodban lévő tudás. Mérd fel, milyen erősségeid, egyetemi tapasztalataid vannak!

✔Tájékozott!
Napról napra, sőt percről percre döntéseket hozunk. Aztán sokszor elgondolkodunk, ‘áh, talán másképp kellett volna’. Miért nem döntünk racionálisan? Tudósok egy egész listát készítettek azokról a tényezőkről, melyről korábban azt hittük lényegtelenek döntéseink során, mára viszont tudjuk, hogy nagyon is befolyásolnak (SIF-ek, Supposedly Irrelevant Factors). Nem volna érdemes tisztában lenni velük?

✔Talpraesett!
Fontos, hogy megtaláld az egyensúlyt a karrier és magánélet között! Bizonytalan vagy abban, hogy ez lehetséges? Szeretnéd megtanulni, hogy hogyan menedzseld magad? Milyen szokásoktól érdemes megválni, vagy talán, ami még fontosabb mit tartsunk meg?

ÉS MINDEZ HOL VÁLIK VALÓRA?!

A 10. évben megrendezett Szakmarathonnak a H13 inkubátorház ad otthont, ahol minden technikai feltétel adott, hogy egy kiváló eseménysorozat valósuljon meg. A helyszín a belváros szívében található, 3 perc sétára a Rákóczi tértől. Könnyen eljuthatsz hozzánk tömegközlekedve vagy autóval is.

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 13.

www.h13.hu

Na jó, de kik lesznek az előadók?

Innoview

IT
IT területen a legfrissebb és legvonzóbb állások betöltésén dolgozunk. Pontosan tudjuk, hogy milyen tudás, tapasztalat és készségek szükségesek ahhoz, hogy sikeresen pályázd meg a pozíciót, amelyre jelentkezel. Recruiter kollégáink, valamint IT szolgáltatási üzletágunk révén ismerjük az aktuális IT trendeket, nálunk szakértőkkel találkozhatsz.

KARRIER
Amikor elindulsz, hogy megtaláld álmaid állását, mi készen állunk, hogy személyre szabott és szakértő tanácsadással segítsünk neked. Nyugodtan bízd ránk magad hosszú távon is. Célunk, hogy megismerd valódi lehetőségeidet a munkaerőpiacon. A közreműködésünkkel elhelyezett pályázók csaknem 95%-a marad próba ideje után is új pozíciójában. Mit teszünk azért, hogy ez a szám ilyen magas maradjon? Korrekt kommunikációval, az igényeidnek megfelelő izgalmas pozíciókat ajánlunk neked, és felkészítünk, hogy magabiztosan érkezz az állásinterjúdra.

INNOVIEW
A toborzás, az IT szolgáltatások és az üzleti tanácsadás területén egyaránt a minőség mellett tesszük le a voksunkat. Hatékony megoldásokat nyújtunk közép- és nagyvállalati partnereinknek az ICT területén felmerülő humánerőforrás problémáikra. Csapatunk 2011 óta támogatja ügyfeleit – bankokat, szoftvergyártó és rendszerintegrátor cégeket – és pályázóinkat abban, hogy sikeresen egymásra találjanak. http://innoview.hu

Fulbright

The Fulbright Program is implemented under policies and guidelines established by the J. William Fulbright Foreign Scholarship Board, which consists of 12 members appointed by the President of the United States.

The Fulbright Program is administered by the Bureau of Educational and Cultural Affairs of the U.S. State Department, with the assistance of Binational Commissions and Foundations, in 51 countries and through the US Embassies services around the world, in a total of more than 150 countries.

Dr. Ligeti Zsombor

Egyetemi docens, 2008-ban az a BME GTK Kar kiváló oktatója.

Kutatási területei: Közgazdaságtan elmélet, Fejlődés-gazdaságtan, Viselkedési közgazdaságtan

Dr. Csiszár Csaba

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem oktatója, a Mestertanár aranyérem (2017)  és az MTA Bolyai Emléklap (2015) kitüntetés tulajdonosa.

Kutatási területei:

Közlekedési informatika Személyközlekedési rendszerek Elektromobilitás üzemeltetési kérdései Autonóm járművek városi közlekedési alkalmazásai

GY.I.K.

1) Hogyan tudok jelentkezni?

Ezen google form kitöltésével: https://goo.gl/forms/ftkVY1b5WG1IOOkN2

Egy rövid kérdéssort kell kitöltened, ahol főként alapvető adatokra vagyunk kiváncsiak, mint például “Milyen szakon tanulsz?”. Az információkat, amiket megadsz magadról természetesen bizalmasan kezeljük.

2) Ingyenes a program vagy fizetős?

A rendezvény teljesen ingyenes, azonban a terem véges befogadó képessége miatt regisztrációhoz kötött!

3) Nem vagyok BME-s, akkor is tudok jelentkezni?

Igen, természetesen, minden közép és felsőoktatási intézményből várunk résztvevőket.

4) Kiknek szól az esemény?

NEKED, ha bármelyik téma felkeltette az érdeklődésed!:)

A szervezőkről:

5) Mi az az MSZK?
A BME Management Szakkollégium (MSZK) egy tehetséggondozási műhely,  melynek célja, hogy a menedzsment és vezetéstudomány területén kiemelkedő és versenyképes szaktudást és készséget adjon át tagjainak.  Állandó programjaink közé tartozik a Szakmarathon kétnapos eseménysorozat, melyet immár 10 éve minden tavasszal megrendezünk.

6) Kik szervezik a Szakmarathont?

Az MSZK tagjai rendezik, a feladatokat három területre bontva végezzük: szakmai, marketing és logisztika.

7)Mi az a Szakmarathon?

A Szakmarathon az egyik legtöbb érdeklődőt bevonzó projektünk, mely egy kétnapos szakmai előadássorozat. Az idén tizedik éve kerül megrendezésre, melynek középpontjában a fiatal hallgatók karrierje, jővője áll.

Amennyiben nem találsz választ a kérdésedre, nyugodtan írj e-mailt a nagy.balint@mszk.bme.hu címre!